• January

    17

    2016
  • 6564
  • 0
Θωρακίστε το σπίτι σας

Θωρακίστε το σπίτι σας

Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ αποτελεί το πρώτο και αναγκαίο βήμα για την προστασία σας, ανεξάρτητα από το αν θα απευθυνθείτε σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης ή αν αναλάβετε τη διαδικασία της ασφάλειας του σπιτιού σας ο ίδιος προσωπικά. Για να καλύψετε έναν χώρο από 110 ως 150 τ.μ. το μέσο κόστος του συναγερμού ανέρχεται στις 260.000 δρχ. συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ συν 50.000 δρχ. που είναι το κόστος της τοποθέτησης και των υλικών. Αν είστε εκτός Αθηνών, επιβαρύνεστε με 20.000 δρχ. επιπλέον.

Τα βασικά εξαρτήματα που αποτελούν τον συναγερμό σας είναι ο πίνακας του συναγερμού, το πληκτρολόγιο, οι δύο σειρήνες, μια εσωτερική και μια εξωτερική, οι δύο συσσωρευτές, ένας για τον πίνακα και ένας για τη σειρήνα, τα δύο ραντάρ, οι μαγνητικές επαφές που μπαίνουν σε πόρτες και παράθυρα και το κουμπί πανικού χειρός το οποίο μπαίνει σε μέρος της επιλογής σας και ενεργοποιείται με προσωπική σας πρωτοβουλία, ανεξάρτητα από την περίπτωση παραβίασης των ελεγχόμενων χώρων. Πιο αναλυτικά το μέσο κόστος των εξαρτημάτων του συναγερμού έχει ως εξής: πίνακας συναγερμού 90.000 δρχ., πληκτρολόγιο 20.000 δρχ., σειρήνα εξωτερική 20.000 δρχ., σειρήνα εσωτερική 8.000 δρχ., συσσωρευτές 7.000 δρχ. το κομμάτι, ραντάρ 25.000 έκαστο, συνήθως για χώρους ως 150 τ.μ. χρησιμοποιούνται δύο κομμάτια, μαγνητικές επαφές 6.000 δρχ. για κάθε πόρτα ή παράθυρο και κουμπί πανικού χειρός 5.000 δρχ. Οπως δηλώνει η κυρία Κατερίνα Φωτέλλη, εκ μέρους της εταιρείας συστημάτων ασφαλείας Security Force, «ο μέσος συναγερμός της τάξεως των 300.000 δρχ. καλύπτει αποτελεσματικά τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων καιμικρών μονοκατοικιών ως 150 τ.μ. Για μεγαλύτερες επιφάνειες ή μονοκατοικίες με μεγάλους κήπους χρησιμοποιούνται πάνω στο βασικό μοντέλο του συναγερμού και διάφορα ειδικά εξαρτήματα, όπως π.χ. πυρανιχνευτές, φωτοκύτταρα ή κάμερες με ειδικούς φακούς και μόνιτορ. Οι ειδικές αυτές καλύψεις χρησιμοποιούνται συνήθως από μεγάλες επιχειρήσεις,τράπεζες ή μεγάλες βίλες και βέβαια ξεφεύγουν κατά πολύ από το μέσο κόστος».

Ειδικά εξαρτήματα που τοποθετούνται επιπλέον και ανεβάζουν το συνολικό κόστος του συναγερμού σας πέρα από τις 300.000 δρχ. είναι οι πυρανιχνευτές, τα φωτοκύτταρα, η περιμετρική ασφάλεια όπως λέγεται στη γλώσσα των ειδικών και οι κάμερες με ειδικούς φακούς και μόνιτορ. Οι πυρανιχνευτές κοστίζουν 15.000 δρχ. έκαστος, στα φωτοκύτταρα τα οποία χρησιμοποιούνται για να καλύψουν μεγάλους κήπους η τιμή διαφοροποιείται ανάλογα με την ακτίνα που καλύπτουν. Για ακτίνα 20 μέτρων στοιχίζουν 80.000 δρχ., για 40 μέτρα κοστίζουν 90.000δρχ., για 60 μέτρα το κόστος ανεβαίνει στις 120.000 δρχ. και για 200 μέτρα πληρώνετε 150.000 δρχ.

Αν θέλετε να συνδυάσετε τον ηλεκτρονικό τρόπο προστασίας του σπιτιού σας και με πιο παραδοσιακούς τρόπους, θα ξεκινήσετε αντικαθιστώντας τις παλιές σας κλειδαριές με κλειδαριές ασφαλείας, θα αλλάξετε τα παντζούρια σας τοποθετώντας χαλύβδινα ρολά ασφαλείας ή αν δεν θέλετε να υποβληθείτε στη δαπάνη των ρολών προσθέστε στις συρόμενες πόρτες σας πείρους ασφαλείας. Αν αντέχετε τις δαπάνες, αντικαταστήστε τη συμβατική σας εξώπορτα με μια θωρακισμένη πόρτα.

Οι αδιάρρηκτες κλειδαριές κοστίζουν από 15.000 ως 70.000 δρχ. Οι πείροι ασφαλείας ρολών κοστίζουν από 3.000 ως 15.000 δρχ. και τα χαλύβδινα παντζούρια ασφαλείας σε διαστάσεις 1,10 πλάτος με 2,20 ύψος κοστίζουν από 120.000 ως 250.000 δρχ. Η δαπάνη για την αγορά θωρακισμένης πόρτας κυμαίνεται από 260.000 ως 300.000 δρχ. για τις εισαγόμενες ιταλικές και από 350.000 ως 450.000 δρχ. για τις ελληνικές. Για τις διαφορές των τιμών ο υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρείας Secudoor κ. Γ. Σοφιανόπουλος επισημαίνει: «Η διαφορά της τιμής προκύπτει επειδή οι εισαγόμενες πόρτες έρχονται σε τυποποιημένες διαστάσεις, οι οποίες είναι 90,95 εκατοστά πλάτος και 2,10 μέτρα ύψος, σε αντίθεση με τις ελληνικές, που κατασκευάζονται κατά παραγγελία, όπου ο τεχνικός παίρνει τα ακριβή μέτρα της κάσας μέχρι χιλιοστού». Με ποιους τρόπους θα γλιτώσετε τη διάρρηξη…

… σε πολυκατοικία

Οι ειδικοί του χώρου παροχής υπηρεσιών ασφαλείας δίνουν ορισμένες συγκεκριμένες συμβουλές ώστε να περιορίσετε την πιθανότητα να βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση του ιδιοκτήτη μιας κατοικίας που έχει υποστεί διάρρηξη. Σύμφωνα λοιπόν με τις συμβουλές αυτές:

* Τοποθετήστε συναγερμό και σύνδεση με 24ωρο σταθμό ελέγχου.

* Ζητήστε να κλειδώνονται καλά όλες οι πόρτες της πολυκατοικίας.

* Κατά τη διάρκεια ολιγόωρης απουσίας σας φροντίστε να αφήνετε ανοικτό το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση.

* Σε περίπτωση απουσίας μακράς διαρκείας τοποθετήστε χρονοδιακόπτη, που θα ανοίγει το φως και το ραδιόφωνο σε τακτά χρονικά διαστήματα.

* Μην αφήνετε μόνιμα ανοικτό κάποιο φως όταν απουσιάζετε για αρκετές ώρες, γιατί έτσι υποδηλώνετε την απουσία σας.

* Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τους αγνώστους που εμφανίζονται ως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κλπ.

* Κλειδώνετε πάντα τις πόρτες του διαμερίσματός σας ­ έστω και αν η απουσία σας είναι ολιγόωρη ­ και εφοδιαστείτε με κλειδαριές ασφαλείας.

… σε μονοκατοικία

* Τοποθετήστε σύστημα συναγερμού και σύνδεση με 24ωρο σταθμό ελέγχου.

* Τοποθετήστε πείρους ασφαλείας σε πόρτες και παράθυρα.

* Τοποθετήστε πινακίδα με την επιγραφή «προσοχή σκύλος».

* Εχετε καλά σκεπασμένους τους κάδους των απορριμμάτων σας και αφήστε στον κήπο μερικά παιδικά παιχνίδια για να φαίνεται ότι το σπίτι κατοικείται.

* Ειδοποιήστε τον ταχυδρόμο να κρατήσει την αλληλογραφία σας. Η μαζεμένη αλληλογραφία προδίδει μακρόχρονη απουσία.

Τοποθετήστε την εξωτερική σειρήνα του συναγερμού σας σε εμφανές σημείο.

* Τοποθετήστε τα αυτοκόλλητα σήματα που γράφουν «ο χώρος προστατεύεται από την ΑΒΓ εταιρεία».

* Τοποθετήστε εξωτερικά φώτα με ανιχνευτή κίνησης ή με χρονοδιακόπτη.

* Τοποθετήστε χρονοδιακόπτη σε κάποιο φως ή στο ραδιόφωνο, ώστε κατά τη διάρκεια της απουσίας σας να φαίνεται ότι το σπίτι κατοικείται.

 

© 2023 Safety-Doors. Designed By: Safety-Doors