• August

    14

    2018
  • 10493
  • 0
Διαρρήκτες – Από αυτά τα σημεία εισέρχονται στην οικία

Διαρρήκτες – Από αυτά τα σημεία εισέρχονται στην οικία

Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν πως ποτέ δεν θα πέσουν θύμα ληστείας και πως το σπίτι τους είναι αρκετά ασφαλές, όμως αυτό αποτελεί μέγα λάθος. Εάν ο διαρρήκτης βάλει στο μάτι του μια οικία τότε θα καταφέρει να εισέλθει σε αυτήν όταν βρει το σωστό timing. Η διάρρηξη πλέον αποτελεί μια πάρα πολύ εύκολη διαδικασία για τους επαγγελματίες διαρρήκτες, αλλά ακόμα και για κάποιους ερασιτέχνες.

Ποια είναι τα σημεία όμως που χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες για να εισέλθουν στην οικία;

Η κεντρική πόρτα

Οι διαρρήκτες αρκετές φορές μπαίνουν στην οικία, αφού καταφέρουν να ανοίξουν την κεντρική πόρτα εισόδου. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν κατασκευάσει αντίγραφο εφεδρικού κλειδιού, ενώ όταν διαπιστώσουν πως απουσιάζετε από την οικία, δεν θα διστάσουν ακόμα και να την σπάσουν. Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, το 40% των παραβιάσεων από την κεντρική είσοδο, γίνεται σπάζοντας την πόρτα ή την κλειδαριά.

Τα παράθυρα

Τα παράθυρα αποτελούν ένα αγκάθι στην ασφάλεια της οικίας, καθώς πολύ εύκολα μπορούν να παραβιαστούν ειδικά εάν διαθέτουν μόνο γυαλί. Μάλιστα οι νοικοκύρηδες πιστεύουν πως δεν θα σπάσει κάποιος το παράθυρο για να μπει, γεγονός που αποτελεί λάθος. Ο θόρυβος που θα κάνει το γυαλί που σπάει, σίγουρα δεν θα ανησυχήσει τον γείτονα. Τα παράθυρα θα είναι ασφαλείς μόνο εάν διαθέτουν αλουμίνια εξωτερικά και εάν υπάρχουν κάγκελα ασφαλείας.

Το σκαρφάλωμα

Οι διαρρήκτες δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να πετύχουν το στόχο τους. Έτσι μπορούν να βρουν μια καρέκλα ή το δέντρο του σπιτιού σας, ώστε να το χρησιμοποιήσουν και να πηδήξουν στην αυλή σας. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στο που αφήνετε τις καρέκλες και το τραπέζι στο μπαλκόνι σας, αλλά και σε όποιο άλλο αντικείμενο μπορεί να βοηθήσει τον διαρρήκτη.

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

Cancel reply
© 2023 Safety-Doors. Designed By: Safety-Doors