• November

    1

    2017
  • 2495
  • 0
Πώς να κρατήσετε τη ζέστη στην οικία σας το χειμώνα

Πώς να κρατήσετε τη ζέστη στην οικία σας το χειμώνα

Ο χειμώνας είναι προ των πυλών και όλοι ανησυχούν για το πώς θα βγάλουν οικονομικά και φέτος τις δύσκολες κρύες ημέρες. Μια μεγάλη μάχη που δίνεται από κάθε νοικοκυριό το χειμώνα, ώστε να μείνει το σπίτι ζεστό. Πως όμως θα πετύχουμε μείωση του κόστους θέρμανσης;

Αρχικά θα πρέπει να βρείτε όλες τις εισόδους του αέρα στην οικία σας, έτσι ώστε να μπορέσετε να τις φράξετε. Εάν το σπίτι σας διαθέτει πόρτες και παράθυρα πολλών ετών τα οποία «μπάζουν» από παντού, καλό είναι να αλλαχθούν και να αντικατασταθούν με παράθυρα και πόρτες ασφαλείας, τελευταίας γενιάς.

Η εξωτερική πόρτα της οικίας αποτελεί την κύρια πηγή διαφυγής της ζέστης. Το κενό που βρίσκεται κάτω από την πόρτα αποτελεί την αιτία διαφυγής της θερμοκρασίας. Εξαφανίστε το κενό με ένα αεροστοπ το οποίο μπορείτε να βρείτε εύκολα στο εμπόριο. Οι πόρτες ασφαλείας διαθέτουν από μόνες τους ειδικό βουρτσάκι. Εσείς θα πρέπει να ελέγξετε εάν το βουρτσάκι αυτό χρειάζεται να ρυθμιστεί λίγο πιο χαμηλά.

Τα παράθυρα παλιού τύπου δεν εφαρμόζουν και αφήνουν τη θερμοκρασία να διαφύγει. Προμηθευθείτε ειδικά λάστιχα τα οποία μπορείτε να τα τοποθετήσετε περιμετρικά των παραθύρων και των κουφωμάτων. Τα παράθυρα αλουμινίου θα πρέπει να ελεγχθούν σε περίπτωση που έχουν καταστραφεί τα λαστιχάκια τους.

Τέλος κατά την χειμερινή περίοδο θα πρέπει να τοποθετήσετε χοντρές και όχι λεπτές κουρτίνες στις πόρτες και στα παράθυρα.

© 2023 Safety-Doors. Designed By: Safety-Doors